De financiële afdeling van de toekomst

Donderdag 21 december 2017

De technologische ontwikkelingen van vandaag de dag en in de nabije toekomst zullen naar verwachting zorgen voor vooruitgang. Hier recht tegenover staat wel de uitdaging voor de financiële afdelingen van menig bedrijf om zich hierop voor te bereiden. Maar wat zijn nu precies de verwachtingen en hoe bereid je de financiële afdeling van jouw bedrijf hierop voor?

Als er wordt gekeken naar de tijdsbesteding van financiële medewerkers die een hoge positie vervullen blijkt dat hun tijd nu voornamelijk besteed wordt aan het volgen van de regelgeving, inzetten van big data en het inspelen op de technologische ontwikkelingen. Trendwatchers verwachten dat deze drie zaken ook in de toekomst prioriteit van de financiële afdeling uit zullen maken. Om de top van de financiële werknemers zoals Financieel Directeuren en CFO’s deze bovenstaande werkzaamheden uit te laten voeren is in de toekomst ondersteuning vereist. En wel op de volgende gebieden: timemanagement, optimale communicatie zowel intern als extern en commercieel inzicht. Maar zijn de huidige medewerkers in staat om hun Financieel Directeur of CFO op deze vlakken te ondersteunen? Hoe staan de huidige medewerkers tegenover verandering en zorgt de bedrijfscultuur voor een drempel?

Om op de ontwikkelingen op financieel gebied en de ontwikkelingen in de technologie in te spelen dient er nagedacht te worden over de volgende zaken:

  1. Samenwerking, dit wordt het toverwoord.
  2. Aannemen van een fexibele houding en open staan voor verandering.
  3. Commercieel gezien inspelen op kansen.
  4. Kennis uitbreiden rondom financiële pakketten.
  5. Ontwikkelen van de analytische vaardigheden.
  6. Kennis rondom regelgeving up-to-date houden.
  7. Moderniseren van de boekhoudkundige rapporteringstandaarden.

                                        

Benieuwd naar jouw toekomstmogelijkheden binnen een financiële afdeling bij één van onze opdrachtgevers? Klik dan hier!