De ICT afdeling van de toekomst

Donderdag 25 januari 2018

ICT technologie blijkt meer dan vroeger een driver van ontwikkelingen. Bestaande structuren worden doorbroken. Nieuwe zakelijke kansen worden gecreëerd. Denk bijvoorbeeld wat het bedrijf Uber betekent voor de taxibranche. En wat booking.com betekent voor de hotelbranche. Schaub recruitment staat eveneens midden in het digitale landschap, wij zien verschillende trends in 2018 die van belang zijn voor jouw ICT afdeling.

1. Kunstmatige intelligentie
Professionals zullen met behulp van kunstmatige intelligentie complexe taken met heel veel gegevens sneller en beter digitaal kunnen verwerken. Moeilijke beslissingen kunnen sneller worden genomen. Nieuwe inzichten vworden hierbij verworven en modellen met grote kansen ontwikkeld. Gevolg hiervan is dat klanten uiteindelijk beter worden geholpen.

2. Apps worden steeds slimmer
Apps worden veel vaker van kunstmatige intelligentie voorzien. Zowel medewerkers op kantoor als ambulante gebruikers van de apps krijgen ongelofelijk krachtige toepassingen. Met je mobiele telefoon en je nieuwe apps ga je veel beter een omgeving beheersen. Denk aan navigatie, horeca, aanbiedingen van vacatures. Commerciële mogelijkheden worden veel evidenter.

3. Internet of Things (IOT)
Apparaten worden uitgerust met intelligentie. Een chip die bestuurt en zelf kan denken. Maar eveneens apparaten die zo slim zijn dat ze zelf kunnen leren. Koelkasten bestellen levensmiddelen. Stofzuigers gaan automatisch hun weg door huis. De apparaten gaan ook samenwerken om jou het leven makkelijker te maken.

4. Uitbreiding van cloudcomputing
Privégegevens zijn al lange tijd veilig in het netwerk. Ook bedrijven werken al met diverse APPLE toepassingen. Stel je voor dat steeds meer bewerkingen automatische door de cloud worden verwerkt.

5. Internet forums
Gebruik van internet forums met Special Interest Groups (SIG’s) zijn gemeengoed geworden. Fijn als een ander je wilt helpen jouw probleem mee op te lossen. Wij verwachten dat forums in de toekomst worden uitgebreid zodat je in staat zijn problemen op te lossen zonder tussenkomst van personen. De klanttevredenheid zal toenemen.

6. Vitual reality
Uitbreiding van VR wordt snel verwacht. Waarbij jouw beelden in de realiteit worden uitgebreid met digitale elementen. Zo krijg je snel inzichten hoe je verbouwing of nieuwe huis eruit ziet. Of zonder omkleden krijg je een beeld van hoe de nieuwe kleding jou staat!

7. Digitaal grootboek
Al heel bekend vanwege de cryptomunt Bitcoin. Nieuw is echter dat blockchain heel veel nieuwe toepassingen zal krijgen. Gemeenten, Overheid en Zorg verwachten met de nieuwe technologie effectiever te kunnen worden. Medewerkers zullen nog meer op de ICT techniek gaan vertrouwen en worden echte kennis werkers.

8. Beperking van de criminaliteit
Enerzijds worden instanties door toenemende digitalisering kwetsbaarder. Anderzijds is een wedloop begonnen om aan bedreigingen weerstand te bieden. Verwacht oplossingen die zelfdenkend worden en gevaren gaan vermijden.

We hopen je hiermee een beter inzicht in de toekomstige veranderingen op een ICT afdeling gegeven te hebben!