De Marketeer van de toekomst

Donderdag 23 november 2017

Door alle technologische ontwikkelingen is het bijna normaal geworden dat marketingfuncties een andere invulling krijgen. Functies worden samengevoegd en het vereiste vaardigheidspakket van Marketeers wordt steeds uitgebreider. Hoe kun je hier als Marketeer nu mee omgaan en op inspelen?

Er wordt vandaag de dag steeds meer verwacht van werknemers, het vaardigheidspakket wordt uitgebreider. Omdat dit pakket uitgebreider wordt is het belangrijk dat jij als Marketeer de skills die je in de toekomst echt nodig gaat hebben verder gaat ontwikkelen. Er wordt ook wel gezegd door trendwatchers dat werknemers in de toekomst het verschil gaan maken door: aanpassingsvermogen, out-of-the box denkwijze en flexibele houding. Steeds vaker en sneller moeten werknemers zich aanpassen aan bijvoorbeeld een nieuwe functieinhoud of nieuwe teamsamenstelling na een reorganisatie om niet ingehaald te worden door nieuwe technologie zoals robots. Dit is één van de redenen waarom het zo belangrijk wordt om de skills van jouw vakgebied actueel te houden.  

Ook worden er steeds sneller grote hoeveelheden informatie via allerlei kanalen de wereld ingezonden. Om orde te scheppen in deze informatiechaos is het voor de toekomstige Marketeer enorm belangrijk om in het bezit te zijn van analytische vaardigheden en deze te blijven ontwikkelen. Een toekomstige vereiste is ook dat een toekomstige Marketeer nog beter in staat moet zijn om online te communiceren en online aanwezig moet zijn. Hiernaast wordt verwacht dat de toekomstige Marketeer via het web prima kan samenwerken met anderen. 

Het lijkt dan ook wel of de persoonlijke interactie op de werkvloer langzaam gaat verdwijnen. Er zijn vaardigheden die medewerkers kunnen verbeteren en overgenomen kunnen worden door robots. Maar hiertegenover staat toch het argument dat persoonsgebonden kenmerken zoals inlevingsvermogen of omgevingsbewustzijn een mens onderscheid van de nieuwe technologie. Houdt het dan op een begeven moment toch op met de technologische ontwikkelingen?

      blog schaub.jpg

Mocht je meer willen weten over marketing vacatures via Schaub recruitment in Den Bosch | Tilburg | Breda | Eindhoven of Gorinchem? Klik dan hier