De rol van HR in de toekomst

Woensdag 13 december 2017

Ook de Human Resources afdeling verandert de komende jaren door alle technologische ontwikkelingen. Het is bijna noodzaak om als HR-afdeling mee te gaan in deze beweging. De taak van deze afdeling zal naar verwachting gaan verschuiven van ondersteunend naar strategisch. Zo zal de rol van bijvoorbeeld een HR Adviseur meer richting de functie van HR Business Partner gaan verschuiven, de overschaduwende administratieve taken zullen langzaam overgedragen worden aan externe bureaus. Dit betekent ook dat een HR Manager of HR Adviseur zich volop zal gaan bezighouden met talentontwikkeling van personeel, adviseren van het management of het analyseren van ingewikkelde data. Wat staat HR-land verder te wachten? En hoe speel je hier als HR-afdeling op in?

Er zijn allerlei trends en ontwikkelingen gaande die ervoor zorgen dat de Human Resources afdeling snel en enorm gaat veranderen. De belangrijkste drie ontwikkelingen volgens Schaub recruitment zijn:

  1. Razendsnelle ontwikkeling en toenemende invloed van de technologie.
  2. Toenemende impact van big data.
  3. Meer zzp’ers, minder vaste krachten.

                                         

De bovenstaande drie ontwikkelingen zijn van grote aard en moeten niet onderschat worden, maar hoe maak je jouw HR-afdeling nu toekomstproof? Hieronder tref je een handig overzicht.

  1. Zorg dat jouw HR personeel beschikt over de juiste skills, zoals analytische vaardigheden.
  2. Ga na op welke vlakken investering vereist is en onderneem actie.
  3. Maak gebruik van de nieuwste technologie.
  4. Communiceer online, laat zien wie jullie zijn.
  5. Houd je eigen personeel en toekomstig personeel in de gaten.
  6. Laat medewerkers zich meer richten op de strategie en besteed minder relevante zaken uit aan externe bureaus.

Ben je na het lezen van deze blog getriggerd om een nieuwe uitdaging binnen vakgebied HR aan te gaan? Bekijk dan hier onze mogelijkheden!