Financieel Trainee Utrecht

Financieel trainee Utrecht

Uit het ideale profiel van de financieel trainee blijkt grote belangstelling en aanleg voor cijfers. Degene die door studie en stages al ervaring heeft opgedaan met financiële (controle) processen heeft al een voorsprong bij sollicitaties.

Een met succes afgeronde HBO of Universitaire opleiding is voor een financieel traineeship vrijwel altijd een vereiste. Studies die goed opleiden voor een financieel traineeship zijn Bedrijfskunde, Accountancy, Economie en Econometrie.

Voor een snelle start als financial trainee is soms meer nodig. De hogere financiële posities binnen een organisatie vragen vaak om vervolg met een MBA of leiding gevende capaciteiten. Bovendien zijn al wat werkervaring en certificering extra overwegingen bij sollicitaties.

Een financieel traineeship is een prima manier om in een afgeschermde situatie de noodzakelijke ervaring op te doen en om extra trainingen te volgen. Na het beëindigen van een financieel traineeship ben je flink op weg om al goed voorbereid een eerste financiële functie te gaan vervullen.

De werkgevers voor financieel trainee kunnen financiële instellingen zijn. Maar Schaub recruitment heeft veel financiële aanvragen bij de lokale internationals. Ondernemingen in de informatie en communicatietechnologie, bouw en bouwstoffen en handelsorganisaties zijn regelmatige klanten.

De financieel trainee start vaak al met een prima salaris. Vaak ziet Schaub recruitment als start salarissen tussen de  € 2.200 en € 2.900 per maand op basis van fulltime. Overigens een parttime contract hebben wij nog nooit zien passeren voor deze positie. Vermelde bedragen zijn een goede indicatie. Schaub recruitment maakt ook afwijkende aanbiedingen naar boven en naar beneden mee. De salarissen geven je een goed idee wat de starter kan verwachten.

Een organisatie investeert flink in haar trainees door middel van opleiding, training, begeleiding en coaching. Daarom willen organisaties er zeker van zijn dat zij de juiste mensen toelaten tot hun traineeshipprogramma’s. Om die reden maakt een assessment vrijwel altijd onderdeel uit van de sollicitatieprocedure voor een financieel traineeship.

Regelmatig worden kandidaat trainees getest op hun kennis en vaardigheden. Zaken zoals affiniteit met cijfers, analytisch vermogen en logica zijn dan belangrijk. Ook blijkt dan vaak belangstelling voor de persoonlijkheid. Psychologische testen voorzien daarin vaak met diverse oplossingen.

Meer weten, bel dan Schaub recruitment op 073-6872424.