ICT Consultant Utrecht

ICT Consultant Utrecht

Zoek je een nieuwe job als ICT Consultant in Utrecht? Heb je ervaring advisering in de ICT of de techniek? En heb je een gedegen opleiding aan de HBO of de Universiteit afgerond in de richting van Informatica of Bedrijfskunde? Schaub recruitment heeft veel vacatures die gericht zijn op de advisering aan ondernemingen en instellingen in Utrecht. De ICT Consultant in Utrecht onderzoekt op welke wijze hij de informatie technologie het best kan gebruiken voor ondersteuning van bedrijfsdoelstellingen. Ook richt de ICT Consultant in Utrecht zich op implementaties. Schaub recruitment gaat dieper in op het werk van deze specialist.

De werkomgeving van de ICT Consultant in Utrecht

De markt voor de informatie en communicatie technologie neemt jaar over jaar toe. In de nabije toekomst verwacht Schaub recruitment snellere groei in Utrecht vanwege Internet of Things, de BI, Social Media en Data Analyse.

De ICT service industrie

De ICT kan worden opgedeeld in verschillende activiteiten. De  strategie, de architectuur, de uitvoering, de bedrijfstoepassingen, de dienstverlening, de beveiliging, de systeemanalyse en het beheer.

De strategie behandelt de lange termijn oplossing, de opzet van het bouwwerk, de verwachte performances, het beheer, en de verantwoordelijkheden van de aannemers. De aanloopfase van een project kan zo drie maanden tot een jaar kosten.

Bij veel projectmethodieken wordt vooraf een haalbaarheidsstudie verricht, vaak ook om een visie op diverse zaken te krijgen.

Bij bedrijfstoepassingen wordt al vaak gebruik gemaakt van de vaste structuur van de ERP software. Daarop volgend zijn vaak sjablonen voor branches of specifieke activiteiten voor handen. Aansluitend zal de ICT Consultant in Utrecht zich richten op het optimaliseren van processen alsmede de organisatorische embedding in de organisatie.  

Vaak voorkomende consultancy is de selectie van standaard software toepassingen. Zeer populair zijn de producten van Microsoft, QAD, SAP en Exact. Door standaardisering kunnen zelfs koppelingen worden gemaakt tussen generieke en specifieke toepassingen. Uiteindelijk moeten alle delen gezamenlijk gaan werken als een geheel.

Wil je meer weten over de ICT Consultant in Utrecht? Vraag dan direct een gesprek aan bij Schaub recruitment en bel 073-6872424.