Vacatures Rotterdam

Data Modeler in Rotterdam

Schaub recruitment zoekt een Data Modeler in Rotterdam. Heb je ervaring met Business Intelligence (BI), met Power BI, Qlikview of andere tools reageer dan direct!

De Data Modeler in Rotterdam is een professional die data manipuleert om gegevens te transformeren in iets dat begrijpelijk en bruikbaar is voor een organisatie. De specialist aggregeert  gegevens uit diverse sources. Vervolgens vindt het proces plaats van de analyse en herstructurering. Met als doel om de gegevens makkelijker te lezen en interpreteren. De gereedschappen die een Data Modeler gebruikt zijn charts, tabels en keys die speciaal zijn ontworpen om te werken met de grote kwantiteiten van data. Het betreft een nieuwe vakgebied met veel jargon. Het werk dat de Data Modeler uitvoert komt in grote delen overeen met het werk van de DataArchitect.

De Data Modeler staat aan het begin van het proces met de inventarisatie van de eisen en wensen van het lijnmanagement. Hij zal een analyse maken en afwegen welke zaken must haves of nice to haves zijn. Ze leggen de gevraagde informatie vast in modellen. De modellen worden gebruikt om vast te stellen welke eigenschappen van de gegevens nodig zijn en op welke wijze deze optimaal kunnen worden vastgelegd. Als dan de data goed gedefinieerd is  dan zal de Datamodeler de beste mogelijk opties van data aggregatie vast stellen.

Met behulp van Qlikview kunnen de rapportages worden vastgesteld. In overleg met de uiteindelijke gebruikers van de informatie worden deze gepresenteerd in tabellen, grafieken of indexen. Het belang is nu heel groot dat de informatie zodanig begrijpelijk is voor de business dat zij hier hun voordeel mee kunnen doen.

Tenslotte kan de Data Modeler worden gevraagd op rapportages te automatiseren. Op die wijze hebben de gebruikers een dashboard dat altijd actuele standen aangeeft.

Wil je meer weten over de Data Modeler? Neem dan contact op met Schaub recruitment op 073-6872424