Financieel Controller Den Bosch

Financieel Controller Den Bosch

De Financieel Controller in Den Bosch heeft een zeer belangrijk positie in het bedrijf. Schaub recruitment heeft veel ervaring met de positie van de Financieel Controller in Den Bosch en beschrijft precies haar ervaringen. Wat hij of zij doet – en wat nodig is om Financieel Controller in Den Bosch te worden – kun je hier lezen.

 

De Controller functie in Den Bosch is zeer divers

De naam Controller is afgeleid van controleren. De Controller managet het bedrijf vanuit de financiële economische en kosten optiek. De Controller is allereerst de administrateur of boekhouder van de organisatie alsmede de rechterhand van de directie. Vervaardigd alle soorten van rapportages en houdt nauwgezet de winsten en verliezen per soort in de gaten.

Hoe groter het bedrijf des te meer Controllers zijn er in dienst. De boekhouding is opgesplitst in grootboekrekeningen. Als deze rekeningen substantieel worden dan zal per soort de Controller toezicht gaan houden op de financiële huishouding. Met name houdt de Financieel Controller zich bezig met de algemene financiële overzichten. Een andere rol wordt gespeeld door de Business Controller. Deze heeft een strategische rol. Hij interpreteert cijfers voor de directie en geeft mogelijke oplossingen voor problemen. Eveneens brengt een Financieel Controller business kansen in kaart.

 

De precieze rol van de Financieel Controller

De Financieel Controller in Den Bosch is de manager van de boekhouding. Hij is verantwoordelijk voor het realiseren van overzicht voor zijn professionals in het kader van de omzet en de kosten. Speciale rekenaars maken dan weer financiële analyses. Tenslotte produceren Financiële Controllers de rapporten die door de directie begrepen kunnen worden. Alle rapporten en analyses zijn vooral bedoeld om het management te helpen bij hun beleid.

De taken van de Financieel Controller in Den Bosch zijn:

  • Periode cijfers maken en rapporteren.
  • Analyse van de financiën.
  • Controleren van de integriteit.
  • Forecasting en budgettering.
  • Kasgeld en treasury.
  • Vaststellen van richtlijnen en marges.
  • Verbeteren van de procesgangen.

Ben je geïnteresseerd in de functie van Financial Controller in den Bosch?Neem dan contact op met de consultants van Schaub recruitment in Den Bosch. Zij willen je graag te woord staan en zijn bereikbaar op 073-6872424. Ook beantwoorden je jouw e-mails binnen 24 uur op info@schaubrecruitment.nl