Stock Controller Den Bosch

Stock Controller Den Bosch

Wil jij Stock Controller worden? Woon je in Den Bosch of omgeving? En heb je een logistieke of supply chain opleiding afgerond? Dan wil Schaub recruitment in Den Bosch met jou in gesprek. Bel ons meteen op 073-6872424. Of als je liever een email stuurt richt dan jouw bericht aan info@schaubrecruitment.nl. We nemen dan snel contact met jou op en zetten je dan volledig in het plaatje.

Wat doet een Stock Controller de hele dag? Deze logistieke professional is verantwoordelijk voor het actieve beheer van de voorraden van de onderneming. Hij bedient het computersysteem, vaak een ERP zoals SAP of Dynamics, en voert gegevens in, controleert en maakt afspraken met diverse belanghebbenden. Van uur tot uur overziet hij de orderstromen van klanten en inkooporders van de eigen organisatie onderdelen. Hij controleert alle afhandelingen door mens en machines. De leveringen moeten tijdig, compleet en juist zijn. Ook probeert hij om op tijd mogelijke stremmingen in het proces te ontdekken. Zo kan hij inspelen met zijn collega’s van de inkoop en verkoop met oplossingen en optimalisaties. Hij kan bijvoorbeeld ingrijpen door structurele of incidentele leverschema’s aan te passen.

  • Wat moet de Stock Controller allemaal kunnen? Ten eerste moet hij effectief kunnen communiceren. Door duidelijk en urgente woordvoering zonder mensen te bruuskeren weet hij het proces naar zijn hand te zetten.
  • Slim handelen. Hij analyseert voortdurend de gang van zaken. Zonder dat anderen het merken voorziet hij problemen en lost deze op.
  • Bij alles wat de Stock Controller doet staat het beoogde resultaat voorop. Daarmee worden alle inspanningen en resources optimaal benut.
  • Soms toont hij meer initiatieven dan vaak verwacht. Hij helpt dan collega’s of ondergeschikten met niet geplande zaken
  • Hij kijkt altijd over de grenzen van zijn werk heen. Zowel binnen als buiten de organisatie. Hij houdt overzicht!
  • Plannen is zijn middle name! Hij anticpeert op inkopen en verkopen en voorziet logistieke stromen die nog ongepland zijn
  • Tenslotte neemt hij verantwoordelijkheid en neemt besluiten. Afwachten is niet aan hem besteed.

Mocht je interesse hebben in de job van Stock Controller? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!