Applicatiebeheerder Gemeenten

Applicatiebeheerder Gemeenten

Heb je ervaring met applicatiebeheer of functioneel beheer? Heb je misschien ook ervaring met processen binnen Gemeenten? Dan is Schaub recruitment geïnteresseerd in een gesprek met jou. Wij zoeken in de provincie Noord-Brabant en in onder andere de Gemeente Den Bosch een energieke applicatiebeheerder. Kijk voor de vacature op www.schaubrecruitment.nl. Bellen voor meer info kan ook op 073-6872424.

Een applicatie beheerder is een professional binnen een instelling die verantwoordelijk is voor het optimaal functioneren van de software pakketten. Hij zorgt voor een ongestoorde doorgang van de procesgang. Ook is hij de centrale persoon voor gebruikersvragen of het oplossen van verstoringen. Daarbij let hij ook op welke nieuwe functionaliteit in de toekomst gewenst is voor de totale organisatie. Hij is de linking pin tussen hardcore techneuten en de mensen die de kernprocessen uitvoeren.

De standaarden bij het beheer van ICT zijn BISL en ITIL.

Business Information Services Library. BiSL is voor zowel voor de ICT-organisatie als voor de gebruikersorganisatie. De behoeftes worden goed in kaart gebracht, waarmee het zeer breed toepasbaar wordt.

ITIL, de IT information library richt zich veelal op de zowel de applicaties als de infrastructuur. De ITIL heeft een dienstencatalogus gericht op de afnemers. Afzonderlijk worden 15 werkgebieden onderscheiden.

De Applicatiebeheerder werkt nauw samen met de software ontwikkelaars, de database managers, de service level manager, de business intelligent consultants, de service  managers, de engineers, de architecten, de analisten, en uiteindelijk het management.

Als je Applicatiebeheerder wilt worden dan adviseert Schaub recruitment jou om een HBO of WO opleiding af te ronden. Studierichtingen die zeer gewenst zijn omvatten onder andere informatica, Business, Informatica, IBL of bedrijfskunde.

Aanvullend zijn er opleidingen zoals MBA’s of post-hbo trainingen.

Heb je meer vragen over de baan van Applicatie Beheerder? De consultants van Schaub recruitment helpen te graag verder. Bel ons of email ons. Wij reageren direct!