ETL Specialist Tilburg

ETL specialist Tilburg

Woon je in Tilburg? Heb je een wiskundige of econometrie opleiding afgerond. En ben je analytisch terwijl je veel ervaring hebt met het verwerken van grote hoeveelheden gegevens. Dan is de baan van ETL specialist misschien voor jou interessant! Schaub recruitment heeft tal van vacatures gericht op de bewerking van data.

In Tilburg wil iedereen graag wonen en werken. Tilburg heeft een belangrijke historie in de textiel industrie. Momenteel zie je vele grote business terreinen. Tilburg heeft zich ontwikkeld in de Logistiek, handel, industrie en het verzekeringswezen. Niet voor niets dat Tilburg een grote aantrekkingskracht heeft op professionals die een goede baan zoeken en zich willen ontwikkelen.

Niet vergeten mag worden da het in Tilburg goed toeven is. De omvangrijke horeca instellingen worden breed gewaardeerd. Veel festiviteiten. Waarvan de carnaval en de kermis de hoogtepunten zijn. Voor natuurliefhebbers: Tilburg is totaal omsloten door het groen. En zwemmers kunnen prima terecht op de Beekse Bergen en het Zilvermeer in Loon op Zand, ten noorden van Tilburg.

Nu verder over ETL. Deze is afkomstig van de database technologie. De vertaling van de afkorting staat voor Extract, Transform and Load. Dat betekent in goede Nederlands extraheren, transformeren en laden.  De betekenis omvat grofweg halen van data uit een externe bron. Daarna het transformeren tot een hanteerbaar formaat. En als laatste het laden ervan in een datawarehouse (DWH)

Extract

Gegevens worden uit verschillende sources of gegevensbronnen  door het hulpmiddel uitgelezen. Door middel van simpele selecties worden de gegevens gewonnen. Sommige data kunnen worden uitgesloten naar wens. Het een en ander kan handmatig maar het liefst door een programma worden uitgevoerd.

Transform

Vervolgens worden de gegevens naar het gewenste formaat overgezet. Mogelijke worden er stukjes verwijderd of toegevoegd.  Tal van bewerkingen kunnen worden uitgevoerd door splitsen, samenvoegen, verzamelen of speciale verbijzonderingen

 

Load

Tenslotte wordt de data toegevoegd aan de de datamart. Na deze fase zijn de gegevens gereed voor Business Analyst. Hij beschikt dan over cleane data waarop hij queries kan loslaten en tot zinvolle informatie kan komen.

Meer weten? Bel Schaub recruitment op 073-6872424.