Data & BI Analist Tilburg

Data & BI Analist Tilburg

Schaub recruitment ondersteunt Data & Bi Analisten in Tilburg. Het is een stad in Noord-Brabant met een dynamische economie en dito vacatures. Veel vacatures bij Schaub recruitment hebben de laatste tijd te maken met data of grote gegevenspakhuizen (datawarehouse). De Data & Business Intelligence (BI) Analist zijn veel voorkomende vacatures in Tilburg. Wat doet zo’n Data Analist nou eigenlijk volgens Schaub recruitment? Een Data Analist is specialist die bij een onderneming gegevens transformeert tot informatie. Let op, er is een groot onderscheid te maken tussen data en informatie. Data zijn een aanzienlijke stroom ruwe gegevens waar je helemaal niets mee kunt. Eerst moeten de ruwe data worden verwerkt tot info. Verwerkte data mag pas de naam informatie dragen. Gegevens zijn pas informatie als ze iets te vertellen hebben voor de gebruiker in Tilburg.

Volgens Schaub recruitment houdt een Data Analist zich allereerst bezig met het aggregeren en controleren van de berg ruwe data. Daarna volgt de transformatie naar kennis. Met deze kennis wordt de besluitvorming ondersteunt in Tilburg waarna de tactiek en strategie van het bedrijf opnieuw worden gewogen.

De Data Analist kan op verschillende gebieden ingezet worden, onderstaande taken zijn algemeen:

  • Aggregeren en selecteren van belangrijke data.
  • Checken  van data op volledigheid en juistheid.
  • Het opstarten van de het project.
  • Realisatie van het onderzoek.
  • Opzetten van te gebruiken scripten en modellen.
  • Realisatie van de rapportage en de conclusies.
  • Realisatie van de presentatie aan de opdrachtgever.

In Tilburg zijn veel Data Analisten werkzaam bij grote banken en verzekeringsbedrijven. Maar tegenwoordig hebben vrijwel alle bedrijven te maken met bergen data die moeten worden geïnterpreteerd. Zo zijn in Tilburg veel vacatures voor Data Analisten beschikbaar in de maakindustrie, de handel en de levensmiddelenindustrie.

Belangrijk tenslotte is te weten dat Data Analisten veel samenwerken met collega’s wat hun werk heel leuk maakt. Hij werkt samen met: BI consultants, webanalisten, marketing analisten, database marketeers en verschillende managers.

Bel Schaub recruitment voor meer info op 073-6872424. Of mail naar info@schaubrecruitment.nl