ETL specialist Den Bosch

ETL specialist Den Bosch

Woon je in De regio van Den Bosch? Heb je een wiskundige of econometrie opleiding afgerond. En ben je analytisch terwijl je veel ervaring hebt met het verwerken van grote hoeveelheden gegevens. Dan is de baan van ETL specialist misschien voor jou interessant! Schaub recruitment heeft tal van vacatures gericht op de bewerking van data.

In Den Bosch wil iedereen graag wonen en werken. Den Bosch heeft altijd al een belangrijke functie gehad in het zuiden van Nederland. Op dit moment zijn er veel organisaties gevestigd. Den Bosch heeft zich ontwikkeld tot belangrijke hub naar andere landen in Europa. Niet voor niets dat Den Bosch een grote aantrekkingskracht heeft op mensen die een carrière zoeken en zich verder willen ontwikkelen.

Den Bosch is een bourgondische stad waar veel te beleven is. De cafés en restaurants zijn talrijk en worden goed bezocht. Daarnaast zijn er veel evenementen. De carnaval in Oeteldonk is er daar een van. Als je wilt wandelen in het bos of de polder kun je in Den Bosch ook goed terecht. Het Bossche broek is nog befaamd vanwege de belegering door Frederik Hendrik in 1629.

Meer over ETL. Deze is afkomstig van de database technologie. De vertaling van de afkorting staat voor Extract, Transform and Load. Dat betekent in goede Nederlands extraheren, transformeren en laden.  De betekenis omvat grofweg halen van data uit een externe bron. Daarna het transformeren tot een hanteerbaar formaat. En als laatste het laden ervan in een datawarehouse (DWH)

Extract

Gegevens worden uit verschillende sources of gegevensbronnen  door het hulpmiddel uitgelezen. Door middel van simpele selecties worden de gegevens gewonnen. Sommige data kunnen worden uitgesloten naar wens. Het een en ander kan handmatig maar het liefst door een programma worden uitgevoerd.

Transform

Vervolgens worden de gegevens naar het gewenste formaat overgezet. Mogelijke worden er stukjes verwijderd of toegevoegd.  Tal van bewerkingen kunnen worden uitgevoerd door splitsen, samenvoegen, verzamelen of speciale verbijzonderingen.

Load

Tenslotte wordt de data toegevoegd aan de de datamart. Na deze fase zijn de gegevens gereed voor Business Analyst. Hij beschikt dan over cleane data waarop hij queries kan loslaten en tot zinvolle informatie kan komen.

Meer weten? Bel Schaub recruitment op 073-6872424.