Data Analist Eindhoven

Data Analyst Eindhoven

Wat doet een Data Analist?

Eindhoven en haar omgeving zijn meer dan andere Nederlandse regio’s een industrieel ontwikkelgebied geworden. Alle redenen voor Schaub recruitment om met Eindhovense vacatures aan de slag te gaan. Wat typeert de functie van Data Analist in Eindhoven? Een Data Analist is een professional die bij een Eindhovense onderneming gegevens verwerkt tot informatie. Let op, de betekenis van data en informatie wijken van elkaar af. Data zijn grote hoeveelheden gegevens. Later worden die data in Eindhoven verwerkt. Pas dan spreken we over begrijpelijke data ofwel informatie. Naar de mening van Schaub recruitment  kan data als informatie beschouwd worden indien er een waarde voor de lezer is.

Baan als Data Analist en verder?

Data Analisten in Eindhoven verzamelen grote kwantiteiten gegevens. Deze gegevens worden gecontroleerd op integriteit. De specialisten van Schaub recruitment zeggen dan ook vaak veelbetekenend Garbidge in/ Garbidge out!  De volgende processtap is de analyse. Met de verkregen inzichten kan het management tot onderbouwde business beslissingen komen. In de lijn daarvan liggen de beleidsondersteuning en de strategievorming.

Voor Eindhoven kunnen de precieze taken van Data Analisten afhankelijk zijn van de inzet:

  • Aggregeren en opschonen van de belangrijke gegevens.
  • Waarborgen van de integriteit van de gegevens.
  • Het voorbereiden van de research.
  • Uitvoeren van de projecten.
  • Het opstellen van de diverse theoretische uitgangspunten en randvoorwaarden.
  • Het maken van verslagen en het uitbrengen van adviezen.
  • Het informeren van het Business Management.

De werkplek van de Data Analisten?

Schaub recruitment ziet in de praktijk diverse mogelijke implementaties. Het werkveld is vaak divers. Veel branches zijn vertegenwoordigd in Eindhoven. Zoals de bouw, verzekeraars, bankiers, software, belastingen en internationale conglomeraten.

Wil je meer weten over de positie van Data Analist in Eindhoven? De consultants van Schaub recruitment helpen je graag. Bel hen op 073-6872424. Of stuur je email naar info@schaubrecruitment.nl