Supply Chain Coördinator Gorinchem

Supply Chain Coördinator Gorinchem

De positie van Supply Chain Coördinator is voor Schaub recruitment een bekende positie. Diverse logistieke dienstverleners hebben een vestiging in Gorinchem. Schaub recruitment noemt aspecten van de werkdag bij een Supply Chain Coördinator in Gorinchem. En welke vaardigheden met name voor de regio van Gorinchem van belang blijken. Daarnaast, de positie van Supply Chain Coördinator in Gorinchem, heeft positieve maar ook minder leuke kanten. Zie onderstaand de details van de Supply Chain Coördinator in Gorinchem.

De dagelijkse gang van zaken als Supply Chain Coördinator

Allereerst is het werk van de Supply Chain Coördinator niet anders dan wat vroeger een Logistiek Specialist werd genoemd. In de logistiek vindt de verplaatsing van goederen en personen plaats. Tegenwoordig vinden in de Logistiek ook waardevermeerderende werkzaamheden plaats. Het ompakken, assembleren of repareren van zaken is vaker regel dan uitzondering. Belangrijke termen om te onthouden zijn dan Value Added Services (VAS) en Value Added Logistics (VAL). Heel modern zijn de namen 3PL of zelfs 4PL en 5PL. Hiermee worden het aantal schakels in de distributieketen aangegeven.

Veelvuldige afstemming

De Supply Chain Coördinator in Gorinchem is degene die de afstemming tussen al die schakels in de keten op elkaar afstemt. De complexiteit van de keten neemt logaritmisch toe met het aantal schakels dat aan de keten wordt toegevoegd. Je bent dus als coördinator veel processen aan het structureren. Zodra een proces goed loopt dan volgen de aanpassingen op de processen. Immers contracten worden ook elke keer weer aangepast aan de omstandigheden. Als vervolgens blijkt dat actoren in het proces zich niet aan hun afspraken houden, dan is het aan de Supply Chain Coördinator in Gorinchem om de problemen op te lossen. De uitdaging voor deze is dat hij zich niet kan voorbereiden op de events. Het is iedere keer weer een andere uitdaging om een probleem te tackelen. Vooral als de oplossing van de problemen op zich laat wachten dan blijken de omvang en de complexiteit sterk op te lopen. Het is dus de snelheid van handelen die van belang blijkt.

Voor meer informatie over een Supply Chain functie in Gorinchem bel Schaub recruitment op 073-6872424.