Medewerker Marktonderzoek Den Bosch

Vacature Medewerker Marktonderzoek Den Bosch

Marktonderzoek een inleiding

Het marktonderzoek in Den Bosch is de laatste decennia veel veranderd. Schaub recruitment heeft een lange periode van marktonderzoek in Den Bosch meegemaakt en omschrijft de ontwikkelingen. Waarbij jaren geleden het marktonderzoek uitsluitend schriftelijk plaatsvond, via de telefoon of in een life gesprek. Nu zijn we aangeland in een tijdsgewricht van online marktonderzoek. Daarbij spelen de Social Media in Den Bosch een grote rol.

Schaub recruitment vertelt meer over de ontwikkelingen van het marktonderzoek in Den Bosch

In de vorige eeuw werd door de mechanisatie Den Bosch een stad met veel industrie. De hoeveelheden producten werden groter, de kwaliteit werd beter, minder afval en lagere kosten. De producten gingen ook meer op elkaar lijken en werden minder uniek per soort. Het kon voorkomen dat het aanbod te groot werd en de vraag overtrof in Den Bosch. Hiermee werd duidelijk dat het aanbod met de vraag in overeenstemming moest worden gebracht. Hiermee nam de eerste vorm van Marktonderzoek in Den Bosch een aanvang. Bedrijven begrepen beter dat ze moesten gaan produceren wat de consument wenst en dat daarmee hun winstgevendheid was verbonden.

Vergelijkbare producten

Vooruitstrevende fabrikanten gingen uitzoeken welke vergelijkbare producten (in Den Bosch bijvoorbeeld sigaren, koelinstallaties, levensmiddelen, banden, typemachines) in de regionale markten verkrijgbaar waren. Belangrijk werden onderscheidende productverschillen, voordelen in prijs en gebruik. Om leegloop van de productie te voorkomen werd voortaan de aandacht gericht op de vraag van de consument. Het Marktonderzoek in Den Bosch won hierdoor nog meer aan belang.

In Den Bosch is het voor marktonderzoek bedrijven belangrijk om zeer goede en gedetailleerde rapporten te produceren. De Bossche fabrikant – tegenwoordig ook dienstverleners, klein en groot – heeft hoge verwachtingen van het Marktonderzoek. Ook hun kwaliteit moet steeds beter en beter. Daarvoor gebruiken zijn management systemen die inzicht verschaffen aan de opdrachtgever.

Wil je meer weten over jobs in Den Bosch gerelateerd aan het Marktonderzoek? Stuur ons een email naar info@schaubrecruitment met jouw vragen.