Accountmanager Randstad

Accountmanager Randstad

Schaub recruitment heeft regelmatig de vacature van Accountmanager in de Randstad. Een accountmanager is een professional die acteert als tussenpersoon tussen een klant en de organisatie die hij vertegenwoordigt. De accountmanager in de Randstad beheert relaties (accounts). De job van accountmanager is in principe een samensmelting van relatiebeheer en sales.

De Accountmanager in De Randstad heeft heel veel taken om handen. Hij moet allereerst zorgen voor het behalen van verkoopresultaten. Dat doet hij door relatiebeheer, het zoeken naar nieuwe relaties en inventariseren van trends en opportunities. Hun werk is veelomvattend en niet eenvoudig. Je moet over diverse vaardigheden beschikken. Zo moet je tactisch en strategisch kunnen denken. Anderen motiveren en sturen, veel praten, goed en gefundeerde adviezen kunnen geven en uiteindelijke kunnen komen tot goede prijsafspraken.

Een specifiek rol is die van de key-accountmanager. Hij beperkt zich tot een kleine set van relaties. Deze relaties hebben vaak een grote omvang of zijn anderszins belangrijk. De Key Accountmanager weet heel veel van de klant en kent de markt erg goed met al zijn kansen en bedreigingen. Door hun betrokkenheid en marktkennis kunnen zij van bijzondere waarde zijn voor het account.

Doorgaans zijn Accountmanagers in de Randstad actief voor producten en diensten die een bepaalde complexiteit bezitten en waarvoor de aankoop een uitgebreid informatie en besluitvormingsproces aan vooraf gaat. Veel bedrijven in de Randstad leveren die complexe zaken waardoor je de functie van Accountmanagers veel ziet. Het zijn grote commerciële organisaties of zelfs overheidsinstellingen die gebruik maken van de Accountmanager.

Wil je Accountmanager worden? Zorg dan dat je een HBO of Wo studie volgt. Schaub recruitment adviseert de richtingen bedrijfskunde, economie, IBL, IBM of marketing. Ook groeien veel mensen uit de binnendienst door naar de Accountmanagement rol. Zij zijn door hun kennis en ervaring vaak succesvol.

Bel Schaub recruitment op 073-6872424. Zij staan je bij met raad en daad.