Applicatiebeheerder Zorg Zaltbommel

Applicatiebeheerder Zorg Zaltbommel

De Applicatiebeheerder Zorg houdt zich bezig met het beheer en onderhoud van softwaretoepassingen. Schaub recruitment heeft veel vacatures. Vaak vind je bij de vacatures de verdeling in intramurale en extramurale zorgsystemen. Voorbeelden zijn toepassingen ziekenhuis informatie systemen (ZIS), huisartsinformatiesystemen (HIS), Planning systemen voor personele inzet, capaciteit of hulpmiddelen en pharma systemen voor apotheken.

De verantwoordelijkheid van de Applicatiebeheerder omvat de monitoring van de snelheid en beschikbaarheid van toepassingen, change management, maintenance, implementeren van nieuwe functionaliteit, computergebruikers helpen met hun problemen, het opleiden van gebruikers, event management en het verhelpen van verstoringen, usermanuals up to date houden, de directie ondersteunen met hun besluiten en tenslotte afstemmen met derde partijen.

Over welke vaardigheden moet je beschikken? Allereerst moet je heel precies zijn. Grote zorgvuldigheid is van het grootste belang. Een vergissing of een foutje kan hele afdelingen lam leggen. En gebruikers stellen hele hoge eisen en gedragen zich vaak als verwende kinderen.

Daarnaast moet je goed kunnen communiceren. Dagelijks overleg je diverse belanghebbenden. Zoals mensen die de computers bedienen, het management en softwarehuizen. Je inventariseert voortdurend wat de wensen en eisen zijn die aan de computersystemen worden gesteld. Jouw luistervaardigheid is daarbij belangrijk en een goed begrip krijgen van wat echt noodzakelijk is. Nogmaals de verwachtingen van de gebruikers zijn torenhoog.

Voorts moet je snel actie kunnen nemen. Weten wat belangrijk is en prioriteiten stellen. Zelf beslis je welke verbeteringen en vernieuwingen met voorrang moeten worden doorgevoerd. First fix de customer, than fix the product.

Je hebt een robuuste persoonlijkheid. Je kunt als solist werken. Maar in een team voel je je ook goed thuis. Je moet je werk goed zelfstandig kunnen uitvoeren. Soms onder grote druk waarbij je stress moet kunnen weerstaan.

Wat heb je nodig om applicatiebeheerder te worden. Een HBO of WO vooropleiding zie je vaak. De richting ICT heeft de voorkeur. Terwijl bedrijfskunde of economie ook vaak voorkomen.

Wil je meer weten? Bel dan met Schaub recruitment op 073-6872424.